Μητσοτάκης εκθέτει Ανδρουλάκη: Ήθελε εξ αρχής την αυτοδυναμία της ΝΔ!- Κι εκείνος δεν απάντησε…

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ήθελε εξ αρχής την αυτοδυναμία της ΝΔ, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Κυριακής.

Αντιγράφουμε επακριβώς:
«Εάν δεν είχαμε αυτοδυναμία το μόνο κόμμα με το οποίο θα έμπαινα σε συζητήσεις θα ήταν το ΠΑΣΟΚ. Από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ μας κλείνει κατάμουτρα την πόρτα, θεωρώ ότι μία επιλογή υπάρχει την επόμενη μέρα, την 26η Ιουνίου, και αυτή είναι η αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία. Την οποία πρέπει να σας πω, νομίζω ότι από την αρχή επιθυμούσε ενδόμυχα και ο κ. Ανδρουλάκης, αυτό ήθελε ουσιαστικά από την πρώτη στιγμή. Γι’ αυτό και φρόντισε να προστατεύσει τον εαυτό του από οποιαδήποτε πιθανή συμπόρευση με τη Νέα Δημοκρατία».

Το κακό είναι ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έχει δίκιο. Τα «Παιχνίδια Εξουσίας» είχαν εξ αρχής αποκωδικοποιήσει τη στρατηγική του Νίκου Ανδρουλάκη που ευελπιστούσε –για να μην πούμε αποσκοπούσε- σε αυτοδυναμία της ΝΔ, με καθίζηση ει δυνατόν του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, θα απέφευγε το πικρό ποτήρι της συμμετοχής ή μη σε κυβέρνηση της ΝΔ- γι΄ αυτό άλλωστε και έθεσε το θέμα «ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας πρωθυπουργός», ώστε να μην μπει σε κυβέρνηση, γεγονός που θα δίχαζε το ΠΑΣΟΚ. Επιπλέον, το εκλογικό αποτέλεσμα του ήρθε κουτί και ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς υπέστη μια πολύ μεγάλη εκλογική ήττα, γεγονός που ενδέχεται να ανοίξει στο ΠΑΣΟΚ το δρόμο να διεκδικήσει να γίνει …χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Μόνο τυχαίο δεν είναι, επίσης, ότι η Χαριλάου Τρικούπη δεν μπήκε καν στη συζήτηση για «προοδευτική κυβέρνηση», γεγονός που ενταφίασε την εναλλακτική πρόταση απέναντι στην αυτοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μόνο που στην πολιτική τα πράγματα είναι πιο σύνθετα. Και μπορεί στη ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη να της ήρθαν όπως νομίζει- όλα …δεξιά με την αυτοδυναμία Μητσοτάκη και τη μεγάλη εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο τα νομίσματα έχουν πάντα δυο όψεις.

Αναμένοντας την εκλογική επίδοση του ΠΑΣΟΚ στις 25 Ιουνίου –οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σκοπιμότητα, αλλά είναι νωρίς ακόμα για οριστικά συμπεράσματα- ας σημειώσουμε κάτι. Ο κατακερματισμός της αντιπολίτευσης πολύ σύντομα θα οδηγήσει σε φωνές για ανασύνθεση του χώρου, ώστε να βρεθεί ικανός αντίπαλος έναντι του Μητσοτάκη.

Γεγονός που πιθανόν να θέσει στο «στόχαστρο» και την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, παρά την εκλογική της επίδοση. Είπαμε, το νόμισμα –και- στην πολιτική έχει πάντοτε δυο όψεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί